jueves, 17 de junio de 2010

TEMA 1. ALFABETITZACIÓ MULTIMODAL. Serveis Internet per la comunicació.

Comentari dels vídeos:

El tema principal dels vídeos són les noves tecnologies a l’escola. Aquestes si estan ben utilitzades són positives, ja que és una eina que motiva molt als nens, a més de fomentar el treball cooperatiu i col·laboratiu, però, sempre, s’ha d’utilitzar en criteri.

Els vídeos jocs és una entrada dels nens al món digital i poc a poc van adquirint competències diferents a les de generacions anteriors. Quan el vídeo joc s’utilitza amb objectius didàctics i és capaç de reutilitzar tots els coneixements previs adquirits pel sol fet de jugar, es converteix en un potent instrument educatiu. Per tant no les podem obviar.

També és important que els docents estiguin formats per afrontar aquestes noves tecnologies, fet que, algunes vegades, no és sempre així.

Programari Web 2.0

Algunes eines amb potencialitat educativa:

DOTSUB (http://www.dotsub.com)

Permet als usuaris enregistrats subtitular els vídeos amb diferents idiomes. És útil si dins d’una aula hi ha diferents llengües.

GOOGLE DOCS I FULLS DE CÀLCUL (http://docs.google.com)

Programa gratuït de processament de textos i fulls de càlcul basat en la web en la que podrem crear documents o pujar-los des del nostre ordinador mitjançant un formulari web o per e-mail per treballar amb ells online. En qualsevol moment podem descarregar

els arxius al nostre equip en diferents formats, inclòs el “PDF”. Permet la inclusió d’imatges, l’ús de les vinyetes, corrector ortogràfic en 30 idiomes, ...Existeix la possibilitat d’afegir col·laboradors als nostres documents per editar-los de manera col·laborativa, permet convidar a tot un grup de contactes sense la necessitat d’introduir

totes les seves adreces.


NOODLE (http://www.noodle.com)

Ens pot anar bé quan hem de concerta un dia amb un grup, donant varies opcions. Per exemple, enviar als pares per realitzar la reunió a final de curs.

GOOGLE CALENDAR (http://calendar.google.com)

Agenda online en la que es pot anotar qualsevol esdeveniment, o es pot fer el seguiment d’un alumne. Es pot decidir qui els pot veure i qui no. Es poden configurar recordatoris automàtics, inclús notificacions a telèfons mòbils.

GOOGLE MAPS I GOOGLE EARTH (http://maps.google.com) (http://earth.google.com)

Google Maps és un servidor d’aplicacions de mapes en web. Ofereix imatges de mapes i fotografies de satèl·lit del món sencer amb diferents nivells d’ampliació.

Google Earth ofereix vistes de la Terra i l’espai.

PICASA (http://picasa.google.com)

És un software de gestió de fotografies gratuït que permet trobar, editar i compartir totes les fotografies de l’equip al moment. Ens pot set útil per penjar les fotografies de les sortides i que les famílies les puguen veure.

Audacity

Aquesta aplicació és un instrument que ens permet gravar, editar i manipular arxius de so digital en diversos formats. A més de crear les nostres pròpies gravacions a partir d’arxius individuals, afegint múltiples efectes,...

No hay comentarios:

Publicar un comentario