jueves, 17 de junio de 2010

Tema 4.- Blocs i educació

Crear i editar un bloc bàsic és senzill, tot depèn del coneixement que es tingue. Existeixen varis serveis gratuïts amb eines senzilles que permeten posar un bloc en funcionament en menys de cinc minuts, sense coneixements previs.

Podríem dir que un bloc és una publicació on line amb texts, articles, històries, d’un o varis autors publicats amb una periodicitat molt alta que són presentades en ordre cronològic invers, i on l’autor conserva sempre la llibertat de deixar publicat el que ell considere oportú. Els nous continguts s’afegeixen via web des del propi navegador , i sense necessitat de cap altre programa auxiliar.
El bloc fomenta el treball col•laboratiu i l’intercanvi gràcies a la possibilitat de comentar la informació que s’hi transmet, per mig d’un formulari, cosa que pot generar un debat sobre els continguts, a més de qualsevol altra informació.

Crec que és una eina amb moltes possibilitats a nivell educatiu: a nivell d’alumnes el podem fer servir per a reforçar temes treballats a classe, per publicar, contes, poemes, endevinalles,...; com un recurs informatiu de les activitats, reunions, sortides, avaluacions que es portaran a terme; per a que el nen practique a seva casa (posant les cançons que aprenen els nens, amb el vídeo i la lletra); com un recurs d’informació, comunicació i col•laboració amb les famílies ( sortides, reunions, activitats,...).
L’important és que sigui una eina motivadora pels alumnes, que desenvolupe la seva creativitat i el plaer per aprendre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario