viernes, 18 de junio de 2010

Tema 8.- Creació de materials didàctics

JCLIC: Programa gratuït. És un entorn per la creació, realització i avaluació d’activitats educatives multimèdia, desenvolupat en el llenguatge de programació Java. És un software lliure. Te una filosofia de comunicació. Potencialment és molt útil sobretot per fer activitats.
És una manera de treballar de forma cooperativa i col•laborativa, ja ue es poden intercanviar materials entre escoles i educadors de diferents països i cultures, fent possible la traducció i adaptació tant del programa com de les activitats creades. Un dels components és el JClic author, una ferramenta d’autor que permet crear, editar i publicar les activitats d’una manera més senzilla, visual i intuïtiva.
Són arxius ZIP estàndard que contenen un únic document .jclic
Les activitats que es poden portar a terme són: Activitats d’associació, de text, trenca closques, sopa de lletres. Hi ha moltes activitats disponibles que les podem aprofitar, o bé les podem crear nosaltres, ja que és una eina molt fàcil i simple.
L’he trobat molt interessant per treballar en nens d’educació Infantil, ja que per mig de les activitats van ampliant el seu coneixement, i les activitats es poden adaptar perfectament a aquesta edat.


Més informació

Quaderns Virtuals: és un entorn d’aprenentatge digital que neix i es desenvolupa al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya amb la voluntat de portar a la xarxa els quaderns d’exercicis tradicionals. El projecte està format per un conjunt d’aplicacions de programari lliure que faciliten al professorat de qualsevol nivell i àrea educatius la creació de recursos didàctics multimèdia per tal d'avaluar el progrés i rendiment de l'alumnat.
En xtec podem trobar més informació
Hot Potatoes: qualsevol hi pot accedir.. Ens permet crear qüestionaris sense resposta, o d’elecció múltiple, completar frases en les que hi falten paraules, ordenar frases, mots encreuats, aparellar elements de dos columnes,... És molt semblant al JCLIC , una diferència seria que amb aquest hi ha la possibilitat de poder pintar dibuixos o puntejar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario