viernes, 18 de junio de 2010

Tema 6.- La telemàtica i la pràctica educativa a les aules

Videoconferència
La videoconferència és un sistema de comunicació que permet un grup de dos o més persones situades en llocs distants, portar a terme reunions com si estigueren en mateixa ubicació física cara a cara. Els participants poden escoltar-se, veure’s i interaccionar en temps real. Es realitza en temps real, via telefònica, i es transmet, tant la imatge com el so, en ambdós sentits. Es necessita un ordinador amb un software, una càmera de vídeo i una connexió a Internet de bona qualitat.
Amb la videoconferència podem compartir aplicacions, intercanviar punts de vista, mostrar i veure tot tipus de documents, dibuixos, gràfics, fotografies, imatges d’ordinador, vídeos, en el mateix moment; amb el fi de crear, visualitzar i modificar arxius de forma simultània; sense necessitat de que ell o els participants hagin de traslladar-se al lloc en què s’estigui realitzant l’esdeveniment.
Resulta interessant també, el poder compartir aplicacions amb altres persones. Una d’elles és mostrar presentacions sobre idees o projectes treballats. No sols es pot ensenyar l’escriptori o programes que tenim oberts, sinó que inclús es pot cedir el control de la ferramenta a l’altre usuari per a que realitze les aportacions que considere oportunes
La introducció de la videoconferència va tenir un efecte molt significatiu en l’evolució de l’educació a distància. Molts de professors l’utilitzen com a mètode de comunicació i ensenyament; als estudiants els permet atendre a classes de diferents universitats i també beneficia a aquells que per algun motiu no poden assistir a classe.

Videoconferència punt a punt: la videoconferència es realitza establint la comunicació entre dos únics terminals. Els participants poden estar en una aula, sala, oficina.

Videoconferència multipunt: la videoconferència es realitza establint la comunicació entre més de dos terminals. Els participants poden conversar i realitzar una reunió virtual.
Adobe Connect A part de poder realitzar al videoconferència, possibilita fer presentacions (per exemple amb el power point), gravar, compartir la pantalla del PC, compartir document, és a dir, les aplicacions que tenim a l’escriptori, i el podem treballar nosaltres mateix (modificar).

Adobe Connect. A part de poder realitzar al videoconferència, possibilita fer presentacions (per exemple amb el power point), gravar, compartir la pantalla del PC amb totes les aplicacions que tenim a l’escriptori, i els podem treballar nosaltres mateix (modificar).

No hay comentarios:

Publicar un comentario